Hoe voer ik een jurisprudentieonderzoek uit?
november 17, 2016
Het onvermijdelijke S-woord
januari 17, 2017
Show all

Even aan het mijmeren…

Even aan het mijmeren … over zaken in het leven die moeilijker verlopen …

Ook wegens bedrijfsactiviteiten ben ik op social media te vinden en wat mij daarbij opvalt is dat daarop nagenoeg alles mooi en goed is, maar niet alles is mooi en goed. Er zijn talloze zaken in het leven, die moeilijk of moeizamer verlopen, zoals het schrijven van je scriptie, althans alle zaken die om de hoek komen kijken bij het schrijven van je scriptie. Voor de één een gevecht tegen zichzelf, voor de ander vechten tegen schrijfangst. Een ander heeft er gewoonweg geen zin in, wil er het liefst zo snel mogelijk van af zijn zonder het verrichten van enige moeite, weet niet hoe hij of zij moet beginnen, wil eigenlijk niet eens beginnen, moeite met de wijze waarop hij of zij wordt begeleid, opzien tegen de beoordeling, de beoordeling die dan vervolgens niet goed uitpakt, want de docent wil geen 5,5 geven, maar liever een 7, daarom wordt eerst een 5 uitgedeeld en ondertussen moet je de motivatie behouden en … anderen lijken het wel als vanzelf te schrijven…. Je moet telkens jezelf blijven motiveren en het is soms eenzaam het schrijven van een scriptie, maar als je dan toch al je gevoelens, bezwaren en soms het gevoel van niet-kunnen aan de kant zet, je begint, je schrijft, je gaat dwars door je barrières heen, je accepteert ze en … dan blijken ze mee te vallen! Kortom, je toont doorzettingsvermogen, je houdt vertrouwen in jezelf en in je eigen kunnen, je staat weer op, ook als het even tegenzit en ja..soms gebruik je hulp van de zijlijn. Dan is daar het resultaat, het resultaat van een diploma of een bul.

Karin Majkowski, owner YOU!Students

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *