Studie optimaliserend gedrag, herken jij dat gevoel?
april 28, 2016
Show all

Hoe je het schrijven van je scriptie of eindwerkstuk kunt verbeteren!

Het schrijven van je scriptie of eindwerkstuk moeilijk of lastig, niet met de begeleiding van YOU!Students.

 

Nadat je een aantal jaren bezig bent geweest met studeren komt het einde van je opleidingstijd in zicht, je “meesterproef” moet worden afgelegd, je moet aantonen dat je competent genoeg bent. Het is eindelijk zo ver: je hebt je studie of opleiding bijna afgerond. Maar er is nog één flinke horde die je nog moet nemen: het schrijven van je scriptie of eindwerkstuk. Het schrijven van een eindwerkstuk of scriptie is heel wat anders dan het schrijven van een verslag of een kladje… Het schrijven van een scriptie leert je om te gaan met jouw denkproces, het confronteert je met jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat schrijven van een scriptie lijkt in de praktijk maar al te vaak veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het schrijven van een scriptie is een belangrijk onderdeel van je studie, het toont jouw competenties en vaardigheden aan. Het is daarom wel een belangrijk onderdeel om jouw kennis en inzicht te delen met anderen, met beoordelaars vanuit jouw studie. Sommige mensen vinden schrijven leuk, maar er wordt doorgaans meer gelet op hun fouten dan op wát ze schrijven. Zo voelt het aan. Veel studenten stellen dit schrijfproces daarom helaas zo lang mogelijk uit of lopen er mee vast….

 

Dat uitstellen of maar blijven zwoegen, van een vijf geen zes weten te maken, herken je je daarin en mogelijk herken jij jezelf als chaoot, een dromer of een stuiterbal, wellicht ben je te perfectionistisch of een luie donder of juist lekker ambitieus? Daarbij komt, wanneer je praktisch ingesteld bent, zijn alle door de opleiding gegeven analytische opdrachten vaak tegen je natuur in en het lukt je maar niet om aan deze eisen te voldoen. Sommigen raken hierdoor gedemotiveerd, zijn soms maandenlang inefficiënt bezig met hun eindwerkstuk, met als resultaat dat ze studievertraging oplopen en hierdoor vaak extra collegegeld moet betalen. We willen jou in daarom in onze workshop scriptieschrijven graag helpen met het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om een eindwerkstuk of scriptie te schrijven. We helpen je met het vinden en hanteren van een onderwerp, het formuleren van een hoofdvraag en probleemstelling, met de structuur, de planning, technieken om data te verzamelen en te analyseren. En hoe formuleer je dit alles vervolgens? Hoe zet jij je gevonden informatie om in een gericht advies of conclusies. Tot slot: kun en durf je jouw proces vervolgens ook eerlijk te evalueren en wat heb je er dan van geleerd?

 

Wij zijn ervan overtuigd dat als je de tijd neemt om goed te plannen én procesmatig en gestructureerd door te zetten, met steun of hulp van ons of medestudenten, dat het je dan ook zal lukken om die laatste drempel te nemen! Samen met jou houden wij het einddoel in de gaten: je studie met succes afronden binnen een acceptabele termijn!

 

Tot gauw bij YOU!Students.

Ian Sünnen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *